Het Monsterproject - deel 6 (eind)

(Vorige aflevering - Het monsterproject - deel 5)

Nou, hier is-t-ie. Op 1 februari 2010 kwam het af. Maar eerst heeft mijn vrouw het voor me gewassen en laten drogen in de zon. Niet gekrompen, en alle verkleuringen zijn verdwenen. Vervolgens ben ik veel fouten gaan corrigeren, zoals gemiste verbindingen en foute schulpjes. Daarna heb ik het opgespannen, en zag dat er toch nog een paar ruimtes waren die tè open waren. Dus nam ik mijn spoeltjes weer en ging ik wat motiefjes knopen om ze op te vullen. Al met al ben ik er nog een aantal weken mee zoet geweest. Tenslotte weer opgespannen, en toen was ik tevreden. Eindelijk klaar!

Dus, om van het eerste concept tot het eindresultaat te komen heeft me viereneenhalf jaar gekost. Het knopen zelf duurde bijna vier jaar. Het is iets groter geworden dan ik had gedacht: 66 cm in doorsnee. Zoals je je misschien herinnert heb ik dit met DMC Special Cordonnet No. 100 geknoopt.

Zo, mensen. Zo komen we aan het eind van het verhaal. Nu gauw mijn spoeltjes weer pakken want ik moet weer met iets nieuws beginnen!