Hierboven zie je een voorbeeldje van een knoop waarmee ik mee heb zitten experimenteren. Ik vond in een boekje over knopen een plaatje van een knoop genaamd rommelknoop. Dit is een serie knopen in een boogje, waarbij elke tweede knoop omgeklapt is. Ik probeerde dit, en probeerde vervolgens een serie dubbele knopen met elke tweede dubbele knoop een niet-omgeklapte (d.i. knoopje verkeerd). Het resultaat was een vrij saai boogje.
Vervolgens maakte ik kleine boogjes 1-1, 1-1, elk tweede boogje weer knoopje verkeerd. Dat is wat je hierboven op het plaatje ziet. Dit deed me sterk aan parelfrivolité denken. Daarom vond ik namaak-parelfrivolité een leuke naam. Feitelijk blijkt dit een speciaal geval te zijn van een bestaande techniek genaamd zigzag-bogen. Bij het maken van zigzag-bogen maak je series van omgeklapte en niet-omgeklapte dubbele knopen van de gewenste lengte. Zie Bina Maddens pagina over dit onderwerp. Hieronder zie je een voorbeeld van parelfrivolité ter vergelijking. Ik heb steeds serietjes van 2 dubbele knopen gebruikt.
Hieronder zie je een toepassing van namaak-parelfrivolité in het eerste frivolité-hartje dat ik ooit gemaakt heb. Het patroon voor dit hartje kun je hier vinden.